HATAY / İSKENDERUN - Mevlana Ortaokulu

Mehmet Faruk CEVHER - Okul Müdürü

1971 Adana doğumlu. İskenderun Alpaslan İlkokulu, Dörtyol İmam Hatip Ortaokulu ve İskenderun İmam Hatip Lisesi´nde okudu. Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi´nde Lisans eğitimini tamamladı. İkinci Üniversite olarak Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. İSTE Üniversitesi´nde İş Sağlığı ve Güvenliği alanında Yüksek Lisans yaptı. İskenderun ve İstanbul´da çeşitli okullarda öğretmenlik. 2015 - 2018 yılları arasında İskenderun İmam Hatip Lisesi müdürlüğü ve İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi kurucu müdürlüğü yaptı. Son olarak Tosçelik Fen Lisesinde öğretmenlik yaparken 18 Eylül 2020 tarihi itibariyle yapılan atamalarda yazılı puanı ile Mevlana Ortaokulu´nu tercih ederek Okul Müdürü oldu. Bir çok Sivil Toplum Kuruluşu´nun kuruculuğunda ve çalışmalarında yer aldı. Bir Şehadet Türküsü (Şehit Cengiz AKYÜZ) kitabını yayınladı. Çeşitli dergi ve gazetelerde temsilcilik ve editörlük yaptı, yazılar şiirler yazdı. İskenderunda yayımlanan Daraba Dergisi´nin Genel Yayın Yönetmenliği´ni yapıyor. İki çocuk babası olan okul müdürümüz halen bu görevi yürütmektedir.